Zalig! Met deze lifehack krijg je weer bubbels in die platte cava of champagne

Met deze lifehack krijg je weer bubbels in die platte cava of champagne
Beeld: fodmapeveryday com

Tijdens de feestdagen worden er heel wat flessen bubbels opengetrokken. Hoe hard we ook ons best doen, soms krijg je die gewoon niet allemaal leeggedronken en blijf je met halfvolle cava of champagne zitten. We hopen ze later nog op te drinken, maar als die bubbels vervlogen zijn, is er helemaal niets meer aan. Wel, wat als we je vertellen dat je die platte cava weer nieuw leven kan inblazen?

Het is volledig normaal en overkomt zelfs de duurste flessen cava of champagne: na een tijdje verdwijnt 'het gas' zoals we het in de volksmond wel eens noemen. Laat dat nu net de reden zijn waarom we zo graag het glas heffen met wat vloeibaar geluk. Als die niet meer zo bruisend blijkt te zijn, is het plots heel wat minder smakelijk. Weggieten dan maar?

Dat is niet nodig! Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat lifehacks die het leven makkelijker maken. Je fles cava terug bruisend maken? Daar heb je maar één ieniemienie dingetje voor nodig: een rozijn! Laat die in de fles vallen en na enkele minuten bubbelt de drank weer zoals nieuw. Ta-da!