Wowza! 8 handige tips om je benen er optisch langer en smaller uit te laten zien

Hallo stelten! 8 handige tips om je benen er optisch langer en smaller uit te laten zien
Getty Images | Christian Vierig

Niet iedereen is gezegend met een paar stelten à la Gisele Bünchen of Doutzen Kroes. En heb je toch een paar benen om ‘u’ tegen te zeggen, dan wil je ze er waarschijnlijk nóg langer laten uitzien. Fake it till you make it! Wij schotelen je zeven manieren voor om met de juiste kledij zelfs een gazelle het nakijken te geven.

2. OMHOOG MET DIE TAILLE

Ban alle broeken met een laaghangend kruis uit je kleerkast. Ideaal voor jou is de taillebroek! Want een hogere broek staat gelijk aan langere benen.

Embed from Getty Images

2. NUDEKLEURIGE HAKKEN EN PUNTIGE SCHOENEN

Onthou: je schoenen mogen nooit lichter zijn van kleur dan je outfit. De enige uitzondering op deze regel zijn nude pumps. Omdat de kleur tussen je benen en schoenen nauwelijks waarneembaar is, maken ze je optisch langer. Hetzelfde geldt wanneer je panty's draagt. Zwarte panty's, dus zwarte schoenen. Kies ook steeds voor scherpe punten, ze verlengen je benen.

Embed from Getty Images

3. ÉÉN KLEUR VAN KOP TOT TEEN

Hoewel het geen trend meer is, zeggen we het je toch nog een keer: geen colourblocking. Haal veel liever een outfit in één kleur uit je kast en speel met verschillende materialen. Of ton-sur-ton, dat kan natuurlijk ook.

Embed from Getty Images

4. WIJD, WIJDER, WIJDST

Flared broeken zijn een absolute ‘do’! Je kunt er makkelijk een paar hoge hakken onder verstoppen, waardoor je benen meteen tien centimeter langer lijken.

Embed from Getty Images

5. KORT GEROKT

Korte rokjes of jurken, niemand raakt er beter mee weg dan kleine vrouwen. Profiteer er dus van. Maar hou het wel classy!

Embed from Getty Images

6. VERTICALE STREPEN

Hoewel iedereen denkt dat strepen je dikker maken – wat niet waar is! – spelen verticale strepen wel degelijk in je voordeel. Ga op zoek naar een wijde broek met verticale strepen, het zal wonderen doen voor je figuur!

Embed from Getty Images

7. KORTE JASJES

Rechtstreeks verbonden aan de tip om voor een hoge taillebroek te opteren is die om een kort jasje aan te trekken. Zo laat je je torso er korter uitzien en je benen dus langer lijken.

Embed from Getty Images

8. ROK MET SPLIT

Een rok met een hoge split doen je benen er instant langer uitzien. En dat in tegenstelling tot een klassieke midirok, die in je nadeel kan spelen wanneer je niet heel groot bent.

Embed from Getty Images