Vier manieren om die leuke maxi-jurken te recycleren voor de herfst en winter

Yes! Drie manieren om die leuke maxi-jurken te recycleren voor de herfst en winter
beeld: goldin.ma

Of het nu uit pure noodzaak is – lees: je spaarvarkentje is op sterven na dood – of simpelweg omdat je een fervente fan bent van maxi-jurken, wij tonen je vier manieren om die comfy jurken ook in de winter te blijven dragen. Want geef toe, niets zo makkelijk als s’ morgens een lange jurk aan te trekken en de deur uit te wandelen. Al dan niet met een minimum aan extra laagjes dit seizoen.

Hoewel velen denken dat een maxi-jurk maar geschikt is voor een bepaald aantal gelegenheden, weet je pas echt hoe veelzijdig het kledingstuk is eens je een exemplaar aan je garderobe toevoegt. Het is dan ook geen wonder dat fashionista’s nog even willen blijven vasthouden aan hun favoriete zomeritem. Geen probleem, dan geef je die maxi-jurk toch gewoon een winterse make-over?!

PULLOVEREN

Wat doe je als het koud is? Juist ja, een trui aantrekken. En dat kun je ook perfect doen wanneer je zin heb om die maxi-jurk uit de kast te halen. Met een panty eronder, een paar booties en een dikke pull ben je helemaal winterproof. Zorg er gewoon voor dat je je taille niet kwijtraakt. Haal er een riempje bij, of stop een stukje van je trui in de jurk zodat ie wat gaat bloezen.

Embed from Getty Images

SOUS-PULL

De sous-pull - je weet wel, zo'n truitje waar je er als kind waarschijnlijk één in elke kleur van de regenboog van had omdat je moeder jou die onder werkelijk alles liet aandoen – is anno 2020 nog steeds het perfecte basisstuk. Ook wanneer je een extra laagje wil creëren, maar die mooie maxi-jurk niet wil verstoppen!

Embed from Getty Images

JA(S)ZEKER!

Voor de hand liggender dan een jas kan het niet worden. Ga voor een korter model als je niet van de grootste bent, en probeer hier en daar toch wat vorm te creëren. Onze favorieten: een sheerling jas of bomberjack.

Embed from Getty Images

BLAZING

Welk kledingstuk geeft zowat elke outfit een upgrade? Yep, een blazer! En dat geldt ook wanneer je een lange jurk draagt. Heb jij het allemaal liever wat oversized zoals de huidige trends luiden? Opteer dan gerust voor een boyfriend blazer. Behoud jij liever je vrouwelijke vormen? Dan kun je simpelweg een tailleriempje over je blazer dragen.

Embed from Getty Images