Klaar met je haar? Fashionista’s zijn helemaal in de ban van deze 6 haartrends

Klaar met je haar? Fashionista’s zijn helemaal in de ban van deze 6 haartrends
beeld: Shutterstock

De herfst is in ‘t land. Tijd dus om die zongebleekte beach waves gedag te zeggen en je kapsel nog eens een upgrade te geven. Maar heb jij zoals gewoonlijk géén idee wat aan te vangen met je lokken en komt het waarschijnlijk dus weer neer op ‘de puntjes knippen’? Neem dan zeker een kijkje naar onderstaande trends. Fashionista’s zijn er al helemaal voor gevallen en het beste is: je hoeft er meestal zelfs geen schaar voor in je haar te zetten!

1. LAGE PAARDENSTAART

Het kwik daalt zienderogen, en onze lokken volgen. Strakke, hoge paardenstaarten worden komend seizoen ingeruild voor lage varianten. Easy peasy, en je kunt een laag staartje zo chic maken als je zelf wil. Behoud de scheiding in je haar, en laat voor een nonchalante look eventueel enkele ‘flosjkes’ hangen.

2. MIDDENSCHEIDING

Ben jij op Moeder Aarde beland met sluike haren? Dan ga je voor een strakke middenscheiding en leg je je haren langs je oren achter je schouders of steek je je haren op in een lage dot of pony.

3. CARRIE BRADSHAW HAAR

Heb jij natuurlijke krullen? Haal dan het beste uit je natuurlijke haardos, want krullen zijn uniek en supersexy! Met de juiste producten – denk: anti-frizz, pro volume,… - ziet jouw kapsel er op z’n best uit.

4. BOB TEXTUUR

Kappers knippen er nog steeds bobkes op los. Wie dacht dat het halflange kapsel aan het einde van z’n populariteit toe was, heeft het goed mis. Maar wie het toch een beetje over een andere boeg wil gooien, kan voor de 'tousled bob' gaan: een bob met laagjes en een eventuele zijscheiding om zo des te meer volume te creëren. Perfect voor mensen met wat dunner haar of happy hipsters die mee willen zijn met de laatste kapseltrends.

5. MORE IS MORE

Fashionista’s lopen er tegenwoordig net niet als een kerstboom bij, en dat is helemaal oké. Het vergt enige overtuiging om als volwassen vrouw terug te grijpen naar fonkelende haarspeldjes waarmee je maar al te makkelijk op een communicantje lijkt. Maar once again zijn het de modeminnende influencers die ons wisten te overhalen. Resultaat: hair clips werden gepromoveerd tot hét item om je kapsel dit seizoen karakter te geven.

6. LOW BUN

's Morgens naar het werk kunnen vertrekken zonder uren voor de spiegel te moeten doorbrengen? Yes please! Dus dachten fashionista’s dit easypeasylemonsqueezy kapsel - dat ook nog eens het populairste ter wereld is – te (her)introduceren? Nonchalant, 'bad hair day'-proof én populair.