Gespleten haarpunten? 7 dingen die je kunt doen om dat te voorkomen

Gespleten haarpunten? 7 dingen die je kunt doen om dat te voorkomen
Beeld: trendalert.nl

Nog even volhouden en we kunnen ons binnenkort met een grote zucht van opluchting weer neervlijen in de kappersstoel. In the meantime proberen we onze haren de beste verzorging te geven die we kunnen, en daar vallen enkele tips onder om gespleten haarpunten te voorkomen. Want vaak zijn die net de aanleiding van je kappersbezoekje. Lees even mee!

1. GUN JE HAAR WAT RUST

We zeggen niet dat je dreadlocks moet gaan kweken, maar je haren te veel borstelen of kammen is ook niet goed. Out of bed look dan maar? Check!

 

2. BESPAAR OP SHAMPOO

In principe moet enkel je hoofdhuid gewassen worden. Bespaar dus op je dure shampoo door enkel je hoofdhuid in te masseren. Jij blij en je haartjes blij: win-win. Uiteraard mag je je haarpunten trakteren op een maskertje of verwenbeurt met conditioner.

3. DE JUISTE TOOLS

Een goede borstel kan je haar - letterlijk - maken of kraken. Investeer dus in een degelijk exemplaar. Maar misschien nog belangrijker: kam je haren nooit wanneer ze nat zijn. Je haar is dan extra kwetsbaar en zal dus sneller afbreken. Kun je het toch niet laten, opteer dan voor een grove kam of gebruik je vingers.

 

4. HANDDOEK OUT, T-SHIRT IN

Droog je haren bij voorkeur niet met een handdoek, maar gebruik een T-shirt. Een T-shirt is veel zachter en voorkomt dat je haar in de klit en beschadigd raakt. Wanneer je het toch moet stellen met een dagdagelijkse handdoek, dep je haar dan droog in plaats van hevig te wrijven.

5. LAAT JE HAAR AAN DE LUCHT DROGEN

Zoals eerder vermeld, blijf je best van je haar af wanneer het nat is. Het spreekt dan ook voor zich dat natte haren föhnen niet de meest haarvriendelijke manier is om het te drogen. Go with the flow, en laat je haar aan de lucht drogen. Wil je het daarna nog stylen, dan kun je eventueel de haardroger uithalen.

 

6. HOE VETTIGER, HOE PRETTIGER *wink wink*

Bedwing jezelf en was je haar niet dagelijks. We weten hoe moeilijk het is, maar het doet je lokken echt geen deugd. Ideaal is om je haar twee tot drie keer per week te wassen.

 

7. SPAN JE ELASTIEKJES NIET TE HARD AAN

Geef je haar wat ruimte en span elastiekjes of andere haaraccessoires dus niet te hard aan. Maar ook de kwaliteit van je haaraccessoires doet ertoe. Elastiekes met een metalen tussenstukje zijn een harde no-go! Ook rubber is niet altijd even haarvriendelijk. De beste elastiekjes zijn diegene die op een oude gekrulde telefoonkabel lijken.

Komt alle hulp voor jouw haar te laat? Dan kun je in afwachting van een rendez-vous met je kapper je punten zelf bijknippen. Jani’s kapper Fabio legt het je stap voor stap uit in onderstaande video.