Een rok in de winter? 5 tips om niet onderkoeld te raken en stijlvol te blijven

Een rok in de winter? 5 tips om niet onderkoeld te raken en het toch stijlvol te houden
Beeld: thezoereport.com

Het risico om een rok te dragen rond deze tijd van het jaar zonder een derdegraadsverkoudheid op te lopen wordt met de dag groter. En toch hebben we geen zin om de rest van de winter te overleven op enkele broeken. Geen paniek, met deze tips en tricks hoeven we het rokjesseizoen nog geen halt toe te roepen, zelfs al dwarrelt er sneeuw naar beneden.


LANG, LANGER, LANGST

Het spreekt voor zich dat lange rokken – of jurken – iets meer warmte bieden dan een minirok die amper je hoochie coochie bedekt. Opteer in de winter dus voor een midi- of maxirok en je zult er des te vrouwelijker uitzien zonder met knikkende knieën rond te lopen.

SWEATHER WEATHER

Leve de oversized sweater trend, want die valt ook perfect te combineren met een rok. Tover dus je dikste trui uit de kast en gooi ‘m over je favoriete rok. Wil je het ‘patattenzak-effect’ vermijden, voeg dan een tailleriem toe of stop vooraan een stukje van je trui in je rok.

DENK IN LAAGJES

Oma’s aan de top, want jouw grootmoe kent ongetwijfeld het geheim om koude benen te vermijden: een onderrokje. Je kunt makkelijk een exemplaar kopen in winkels zoals Hema of Hunkemöller. Draag daaronder nog eens een dikke panty en je bent klaar voor Siberië… bij wijze van spreken.

MANTRA: MANTEL

We discrimineren niet graag, maar in tegenstelling tot rokken is de tijd van lederen jasjes en jeansvesten wel voorbij. Twee items die een outfit inclusief rok àltijd af maken. Wat trek je dan wel aan om het geheel stijlvol te houden en niet onderkoeld te raken? Zoals altijd: een lange mantel. Liefst eentje tot aan je kuiten, of zelfs je enkels, zodat je benen toch van wat windbescherming kunnen genieten.

PUZZELEN MET LAARZEN

Ben jij nu eenmaal een fervente fan van korte rokjes, of staan langere rokken jou simpelweg niet omwille van je gestalte? Dan kunnen een paar lange laarzen de oplossing bieden tegen frostbite. Dij- of knielaarzen hoeven er heus niet ‘tacky’ uit te zien als je ze op de juiste manier combineert. Maar ook onder een langere rok kun je perfect een paar laarzen verstoppen. En als jij goed kan puzzelen komen jouw laarsjes tot net onder je rok.