Dun haar? Deze 7 kapsels laten je lokken er een pak dikker uitzien

Dun haar? Deze 7 kapsels laten je lokken er een pak dikker uitzien
Beeld: Harper & Harley

Gaan er elke week twee bussen haarlak, minstens één fles volumeshampoo en vier bussen sea salt spray aan jouw haar verloren? Met als resultaat hetzelfde zielig hoopje haar als voorheen? Hoog tijd om wat pit in dat kapsel te steken! Wij gingen op zoek naar zeven snits waarmee je van coupe-zo-plat-als-een-vijg naar ‘Sorry, I can't hear you over the volume of my hair’ gaat. Lees even mee.

1. PIXIECUT

Raak nu niet meteen in ademnood, we verplichten je heus niet om quasi al je haar af te knippen. Maar het moet gezegd worden dat heel veel mensen met dun haar er baat bij hebben. Daarbovenop staat een pixiecut synoniem voor karakterkopje, want dit kapsel geeft je hele look een instant upgrade.

Pixiecut

2. BLUNT BOB

Hopelijk heeft jouw kapper een vaste hand, want de meest frappante eigenschap van dit kapsel is de perfect rechte snit. Omdat je je haar op het dikste punt afknipt – want lokken worden dunner naargelang ze groeien – ziet je coupe er automatisch ook voller uit. Simple does it!

BLUNT BOB

3. SCHUINE BOB

De regel is vrij simpel als het om een ‘angled bob’ gaat: hoe dunner het haar, hoe schuiner en korter je kapper mag knippen. Dit kapsel is niet enkel een leuke twist op het al de al te bekende bob, de stompe uiteindes doen je haren er ook dikker uitzien.

SCHUINE BOB

4. LOB-KAPSEL

Heel wat celebrities ruilden hun lange lokken reeds in voor een lob ofte lange bob. Het kapsel is de perfecte middenweg tussen kort en lang. Vraag aan je kapper om de lengte tot net boven je schouders te houden.

LOB-KAPSEL

5. LANGE LAAGJES

Het is geen geheim dat laagjes je haar meer volume bezorgen, maar vraag je kapper om het verschil niet groot te maken. Op deze manier creëer je volume, maar behoud je ook de volheid die je al had. En natuurlijk hoef je dan ook niet al te veel aan lengte in te boeten. Win-win!

LANGE LAAGJES

6. TOUSLED BOB

Indien je het nog niet door zou hebben: bobkes scheren nog steeds hoge toppen. Eigen aan de 'tousled bob' is de zijscheiding. Werk je haar tegen door het eens in de andere richting te leggen. Zo zal het automatisch langer ‘rechtop’ blijven staan. Plus, door deze ietwat nonchalante look zie jij er des te ‘fierce’ uit.

TOUSLED BOB

7. FROUFROU

Een pony is de perfecte manier om je gezichtsvorm te beklemtonen, maar het doet je kapsel er automatisch ook voller uitzien. Dat komt omdat een froufrou de aandacht wegleidt van je dunne lokken. Logisch, toch? En laat de froufrou nu net aan z’n comeback bezig zijn.

FROUFROU