De beste oefeningen om een platte buik te krijgen, en je kunt ze thuis uitvoeren

De beste oefeningen om een platte buik te krijgen, en je kunt ze allemaal thuis uitvoeren!
beeld: Shutterstock

Dat we best wat sportactiviteiten in ons lockdown-schema stoppen is ondertussen wel duidelijk. Maar een spurtje naar de koekjeskast trekken is op veel momenten wel een héél aanlokkelijk alternatief. Maak je geen zorgen, we’ve all been there. Gelukkig kun je het ook goedmaken, want wij zetten de beste oefeningen op een rijtje om buikspieren te kweken, of op z’n minst een plattere buik. En je kunt ze allemaal in je living uitvoeren!

1. BICYCLE CRUNCH

Ga op je matje liggen en plaats beide handen aan de achterkant van je hoofd. Hou je schouders en beide benen van de grond. Om de oefening uit te voeren beweeg je je rechterelleboog naar je linkerbeen, en vervolgens het omgekeerde. Span je buikspieren aan terwijl je je hoofd draait. Gebruik je buikspieren om je lichaam te draaien zodat je elleboog je knie kan raken.

2. BALL KNEE TUCK

Voor deze oefening heb je een grote fitnessbal nodig, maar gelukkig scoor je die al snel voor minder dan tien euro. Ready? Zet je bovenlichaam dan in dezelfde positie als wanneer je push-up zou doen, en plaats je onderbenen op de bal. Zorg dat je lichaam een mooie recht lijn vormt, en breng vervolgens al rollend je knieën naar je buik. Hou je core strak en ga al rollend terug naar de startpositie.

De beste oefeningen om een platte buik te krijgen, en je kunt ze allemaal thuis uitvoeren!
Beeld: Cosmopolitan

3. FLUTTER KICKS

Ga op je matje liggen en strek je armen en benen. Alternatief: je kan met je wijsvingers en duimen ook een diamantvorm maken en je handen zo onder je staartbeentje plaatsen. Hef je benen vervolgens om en om naar boven, als een schaar. Deze oefening mag je gerust wat sneller uitvoeren.

4. LEG RAISES

Deze oefening kun je plat op de grond doen, met je handen in diamantvorm onder je staartbeen, of op een schuin bankje. Ga liggen in één van de twee houdingen hiervoor vermeld en hou je voeten zo’n tiental centimeter van de grond. Hef je benen langzaam van de grond totdat ze loodrecht omhoog staan. Laat vervolgens je benen langzaam weer zakken, maar raak zoals eerder gezegd de grond niet aan.

De beste oefeningen om een platte buik te krijgen, en je kunt ze allemaal thuis uitvoeren!
beeld: trainhardteam.com

5. PLANK

Plaats je ellebogen en tenen op de grond, of kies voor de meer gevorderde oefening en ga op je handen staan. Hou je hoofd, nek, rug en heupen mooi horizontaal op één lijn. Trek je navel in richting je wervelkolom en span je buikspieren aan. Het is heel belangrijk om deze oefening goed uit te voeren om resultaat te behalen. Richtpunt: wie deze oefening op de juiste manier uitvoert, houdt het met moeite een minuut vol.

6. STABILITY BALL PASS

Ga op je rug liggen met de stability ball achter je, in je handen. Beweeg vervolgens tegelijkertijd je armen en benen naar elkaar en geef de bal door aan je benen. Wanneer de bal bij je benen is maak je dezelfde beweging en breng je de bal terug naar je armen.

De beste oefeningen om een platte buik te krijgen, en je kunt ze allemaal thuis uitvoeren!
beeld: openfit.com

7. TWISTED PLANK

Ga op je zij liggen en steun op één elleboog. Strek je lichaam vervolgens, zodat - naast je elleboog - enkel de tippen van je voeten de grond raken. Plaats je vrije hand achteraan je hoofd. Ga vervolgens met die arm richting je matje, zodat je romp moet meebewegen. Evenwicht is hier een vereiste. Lukt het jou echt niet, dan kun je je bovenste been in een hoek op de grond plaatsen voor extra stabiliteit. Herhaal deze oefening ook aan de andere kant.