Dankzij deze truc weet jij of je nu wel of niet goed staat met een kort kapsel

Dankzij deze truc weet jij of je nu wel of niet goed staat met een kort kopje
Beeld: trendalert.nl

Heb je jezelf ooit al afgevraagd hoe je eruit zou zien met kort haar? Om een paar uur later in een hoekje te zitten wenen omdat je in a spur of the moment een afspraak maakte bij de kapper en je vervolgens lokken van twintig centimeter neer zag dwarrelen op de grond? We've all been there. Gelukkig bestaat er een trucje om te weten te komen of je nu echt met kort haar staat of niet. En er komt helemaal geen schaar bij te pas! 

Deze truc voorkomt sowieso heel wat traumatische ervaringen. Neem er alvast een meetlat, potlood en spiegel bij en lees even mee.

Houd het potlood horizontaal op je kin. Plaats daarna de meetlat verticaal onder je oor, zo loodrecht mogelijk op het potlood. Meet vervolgens de afstand tussen de onderkant van je oorlel en het potlood. En nee, we zijn je niet in de maling aan het nemen.

Dankzij deze truc weet jij of je nu wel of niet goed staat met een kort kopje
Beeld: lidathiry.nl
  • Is de gemeten lengte minder dan 5,5 cm, dan kun jij een kort kopje rocken als geen ander.
  • Is de lengte tussen je oorlel en het potlood langer dan 5,5 cm, dan opteer jij toch beter voor een iets langer kapsel.

Of we dit niet allemaal uit onze duim aan het zuigen zijn? Nee hoor, het is zelfs de wereldberoemde haarstylist John Frieda die met deze truc aan kwam lopen. Volgens hem bepaalt je kaaklijn of je al dan niet met een kort kapsel staat. Maar hé, als jij ongeacht bovenstaande regel toch voor een kort kopje wil gaan zijn wij de laatste om je tegen te houden. Bobkes zijn nu eenmaal altijd in. Work it!