Brede heupen? Deze zeven tips laten je billen er smaller uitzien in 1-2-3

Brede heupen? Deze zeven tips laten je billen er smaller uitzien in een-twee-drie
beeld: Shutterstock

Ben jij gezegend met een certified Kardashian-kont, maar moest je de ietwat bredere heupen er bij nemen? Wees trots op je rondingen en verstop ze vooral niet onder tenten van kleren. Maar ach, aangezien we weten dat jullie jullie heupen al-tijd te breed zullen blijven vinden, gooien we graag enkele tips jullie richting uit om die ab fab billen in no-time minder zwaar te doen lijken.

Het goede nieuws is: je hoeft er geen crashdieet voor te volgen waardoor je de komende 4 maanden op crackers en water moet zien te overleven. Nog beter nieuws: je zult misschien een shopping trip moeten inplannen aangezien jij je heupen er een pak slanker kunt laten uitzien door simpelweg de juiste kledij te dragen.

Wat zeggen we dan? *in koor* Dank u, Jani!

#1. DEZE TOPS ZIJN TOPPIE

Of we vergeten zijn dat het over heupen gaat? Nee hoor, dé truc om je ietwat bredere heupen te verdoezelen is de focus te verleggen naar je bovenkant. En dat doe je door evenwicht in de zaak te brengen en je schouders er breder te laten uitzien. Aha! Geschikte bovenstukken hiervoor zijn kledingstukken met een boothals, haltertops, strapless topjes of bloezen en truien met pofmouwen.

#2. PRETTY IN PRINT

Nog een goede manier om de aandacht van je heupen weg te leiden: een top met een print dragen. Kan je het toch niet laten een broek of rok met motief te kopen, kies dan eentje met een kleine print (zoals polkadots). Door je benen in een donkere kleur te hullen, en je bovenlichaam in een lichte tint zie je er ook automatisch wat slanker uit.

#3. A FOR EFFORT!

De A-lijn is jouw beste vriend. Door voor uiteenlopende rokken te kiezen zet je je taille op een prachtige manier in de kijker. Ook je heupen zien er op hun allermooist uit en dat is nog niet alles, want een dankzij de A-lijn ‘fake’ jij dat o-zo gewilde zandloperfiguur. Deze tip geldt niet enkel voor rokken, maar ook voor jurkjes. Een absolute winner: de wikkeljurk!

#4. BROEKEN FOR THE WIN

Voel jij jezelf het meest zelfzeker in een broek, pik er dan een flared versie uit. Je kent de snit misschien beter onder de naam ‘bootcut’. De wijde pijpen aan de onderkant van de broek brengen je heupen in evenwicht. Zorg er wel voor dat ie niet te strak rond de knieën zit. Ook de 'wortelbroek' stelt nooit teleur volgens Jani. Die is bovenaan iets breder en versmalt naar je enkels toe. Maar spannen doet ie niet!

#5. BLOEZEN IS KEY

Stop je top of bovenstuk altijd in je broek en laat het wat bloezen. De overgang van je taille naar je heupen wordt zo gebroken waardoor je heupen minder hard opvallen.

#6. DE JUISTE STOF

De juiste stoffen kunnen een wereld van verschil maken voor je figuur. Wie goed oplette, weet dat Jani mensen altijd weg probeert te leiden van stretch. Stoffen met stretch en goedkopere synthetische stoffen kunnen je benen er heel oncharmant laten uitzien terwijl dat helemaal zo niet is. Investeer dus in kwalitatieve kledij in plaats van met zes goedkope varianten aan de haal te gaan.

#7. VERLEG HET ACCENT

Niet zo tevreden over je heupen, maar vind jij dat je een waanzinnig mooie ‘voorgevel’ hebt? Zet je borsten dan in de kijker met een mooie V-hals. Zijn het je lippen? Stift ze dan in een opvallende kleur. Slanke taille? Wel, je snapt het wel denken we. :)