Aha! Dit handig trucje met je haardroger laat je kapsel er stukken beter uitzien

Aha! Dit handig trucje met je haardroger laat je kapsel er stukken beter uitzien
beeld: Shutterstock

Na het wassen de limieten van je haardroger aftasten is zowat dagelijkse kost in de badkamer. We denken onze partner in crime vanbinnen en vanbuiten te kennen en blazen er dan ook hevig op los wanneer ons haar snel droog moet zijn. Maar blijkt dat we al die jaren al verkeerd bezig zijn, want er staat namelijk een knop op jouw haardroger waardoor je kapsel er nog stukken beter uit zal zien!

Knopjes, altijd leuk. Zeker als ze nog eens serieus handig blijken te zijn, zoals de koude lucht-knop die op zowat iedere haardroger te vinden is. Maar waarom zou je je haar met koude lucht drogen als het zoveel sneller gaat met warme lucht? Wel, we leggen het even voor je uit, want die knop is er heus niet om je haardroger af te koelen.

Wees gerust, we raden je niet aan een uur vroeger op te staan om je haar met koude lucht te drogen. Dan kun je evengoed met een natte kop door het raam gaan hangen op de autosnelweg. Nee, de koude lucht-knop is er om je haar meer te doen glanzen.

Door de warme lucht gaan je haarschubben open en dat resulteert in pluizig haar - en af en toe een zenuwinzinking. Maar - nu komt het! - als je je föhnsessie met koude lucht eindigt, gaan de haarschubben terug dicht en stap jij met glad glanzend haar de deur uit. Voilà, weer iets bijgeleerd.