6 redenen waarom je Ijsland niet aan je voorbij mag laten gaan

NOORDERLICHT

Wat is het Noorderlicht precies? Het is een 'aurora borealis', wat 'kleuring van de hemel' wil zeggen in mensentaal. Het lijken kleurrijke golven die dansen in een prachtige sterrenhemel. Wij raden aan om deze bezienswaardigheid tussen oktober en maart te gaan bekijken, met eventueel een gespecialiseerde gids.

REYKJAVIK

De hoofdstad van Ijsland zelf is geen bezienswaardigheid, maar bevat wel veel plekken en monumenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Musea zoals het cultuurhuis en kunstmuseum, maar ook de prachtige Hallgrimskirkja kerk kun je er bezoeken.

Reykjavik

BLUE LAGOON

Dit is natuurlijk de bekendste bezienswaardigheid van Reykjavik. De Blue Lagoon bestaat uit uitnodigende thermale baden, omgeven door een unieke omgeving. Men noemt het ook wel eens 'de bron van de eeuwige jeugd' aangezien het al sommige huidaandoeningen genezen heeft.

Helaas is deze bezienswaardigheid zeer toeristisch geworden. Voor diegenen die meer rust willen, zijn er veel alternatieven aan natuurlijke warmwaterbronnen te vinden in Ijsland.

BLUE LAGOON
BLUE LAGOON

GEYSIR

In Zuid-Ijsland, in de Haukadalur vallei, ligt Geysir. Het is dé beroemdste geiser van Ijsland. Naast de Geysir ligt een andere geiser, de Strokkur. Rond beide geisers liggen heetwaterbronnen waarvan sommigen blauw gekleurd water bevatten. Zou de geiser uitbarsten, dan is het mogelijk dat het kokende water 70 meter hoog in de lucht spuit! Dat gebeurt jammer genoeg niet zoveel.

Je kan dit natuursverschijnsel zonder probleem van dichtbij berkijken en bijdragen zijn vrijwillig.

WESTMAN EILANDEN


"Als je de Westman Eilanden niet hebt gezien, dan heb je Ijsland niet gezien!"

Deze eilandengroep bestaat uit 15 eilanden. Alleen het grootste eiland, genaamd Heimaey, is bewoond. Vooral door duikers, maar sinds 1874 komt er ook jeugd naartoe omwille van het muziekfestival in augustus.

WESTMAN EILANDEN
WESTMAN EILANDEN

GULLFOSS

Van Gullfoss, één van de populairste watervallen van Ijsland, ga je zeker onder de indruk zijn. Als de zon schijnt heb je geluk, want door het opstuivende water zijn er dan meerdere regenbogen te zien. De waterval is onderdeel van de ‘Golden Circle’, de meest toeristische route van IJsland naar ondermeer Þingvellir en Geysir