5 steengoede tips & tricks om je wimpers er langer te laten uitzien

5 steengoede tips & tricks om langere wimpers te bekomen
Beeld: journaldesfemmes.fr

Weelderige, wapperende wimpers is alles wat we willen, maar veel verder dan geknoei met valse exemplaren komen we helaas niet. Gelukkig kunnen we in tijden van wimperwanhoop altijd terecht op het wereldwijde web. Wij schuimden het internet af op zoek naar enkele steengoede tips & tricks waarvan je zelfs van dag op dag bijna dubbel zo lange wimpers bekomt.

1. TALKPOEDER

Kun jij jouw wimpers geen wimpers noemen, maar leunt het geheel veeleer aan bij een pakje miezerige sprietjes? Niet getreurd! Je kunt je wimpers er een pak dikker laten uitzien door wat talkpoeder aan je beautyroutine toe te voegen. Niet om babyzachte billetjes te bekomen, maar om je mascaraborsteltje in te wentelen. Door eerst wat talkpoeder op je wimpers aan te brengen vooraleer je mascara op doet, zullen je wimpers er pakken voller uitzien.

 

2. DE LAAGJESMETHODE

Met deze tip haal je het maximum uit je mascara. Wat veel vrouwen nog niet weten is dat 'die vrouwen met hun perfecte wimpers' maar al te vaak gebruik maken van de laagjestechniek. Wil je ook bij dat eerste clubje horen, breng dan een laag mascara aan en wacht tot die laag net niet opgedroogd is. Breng daarna nog een laag aan. Plakken je wimpers nu fel samen? Dan is het tijd voor een nieuwe mascara, of de budget-optie: een wimperkammetje. Et voila, wulpse wimpers in één-twee-drie!

3. THE ONE

Zijn er in jouw badkamer al talloze mascara's de revue gepasseerd, met als gevolg dat je bankrekening er duchtig onder geleden heeft een jouw wimpers er nog steeds niet uitzien zoals je wil? Helaas, het hoort erbij. Gelukkig zijn heel wat vrouwen niet te beroerd om hun bevindingen te delen, en wat blijkt: twee mascara's spannen de kroon als het om langere wimpers gaat. Als we Pinterest mogen geloven staat 'Better Than Sex' van Too Faced met stip op nummer één. Maar ook 'Lash Princess' van Essence gooit hoge ogen. En die laatste kost je maar 3,99 euro!

 

4. NATUURLIJKE VERZORGINGSTRUCJES

Ook Moeder Natuur weet wat van wimpers af. Zo bestaan er enkele natuurlijke verzorgingstrucjes die je quasi geen geld kosten en toch van langere wimpers voorzien. Smeer bijvoorbeeld wat Vaseline op je wimpers voor het slapengaan. Was dit 's morgens af. Na enkele nachten zul je al een verschil zien! Hetzelfde geldt voor olijfolie.

 

5. WIMPEREXTENSIONS

De wanhoop nabij? Dan kun je nog altijd opteren voor wimperextensions, waarbij bijna aan elke natuurlijke wimper een langere valse wimper wordt vastgelijmd. Mooier dan dit wordt het vaak niet. Extensions zijn ook heel handig wanneer je op reis gaat en je niet met panda-ogen uit het zwembad wil komen gekropen. Nadeel: er hangt een stevig prijskaartje aan vast. Lees: zo'n 75 euro per beurt.